Over dit weblog

Dit weblog is geschreven door Petra de Jong (Bolsward, 11-10-1977) met als directe aanleiding de executie (12 november 2013) van een terdoodveroordeelde Texaan (Jamie) met wie zij sinds 1999 een intensieve correspondentie onderhoudt. In de loop van al die jaren zijn honderden, zo niet duizenden brieven over en weer gezonden. Diverse keren is Petra naar Texas gevlogen om Jamie te bezoeken. Ook haar ouders en zelfs haar neefje (toen tien jaar oud) hebben Jamie in het verleden al bezocht.

Pauw, 12 mei 2015

3 mei 1999, de eerste brief

Bij het opruimen van een kast vond ik vandaag mijn allereerste brief aan Jamie terug:

 

Terugblik

Vandaag is het drie maanden geleden dat Jamie stierf. 'Sterven' klinkt vreemd in deze context. Sterven doe je zelf. 
 
Vandaag is het drie maanden geleden dat Jamie werd omgebracht.
 
Met mij gaat het goed. Ik vreesde trauma's, nachtmerries, psychologen, onuitwisbare gruwelen op mijn netvlies. Niets van dat alles. Ik heb één keer over de executie gedroomd, maar het was geen nachtmerrie.
 

Interview Execution Watch

Puzzelstukjes

In de dagen na de executie droeg ik een opschrijfboekje met me mee. Daarin schreef ik elke herinnering aan Jamie die kwam bovendrijven. Alsof ik hem iets minder kwijt zou zijn door maar zoveel mogelijk van hem te onthouden.

Een kleine selectie van wat ik opschreef:

Goed geregeld, allemaal

Dit is het informatiepakketje dat elke goedgekeurde getuige ontvangt voorafgaand aan een executie. Klik op de afbeelding om de volledige PDF te downloaden.

Klik om de volledige PDF te downloaden

Gedicht door Peter Knipmeijer

12 november 2013 (2)

Even na vijven komen we het Administration Building binnen. Dat gebouw bevindt zich aan de overzijde van de straat ten opzichte van de Walls Unit. Bij binnenkomst moeten we ons identificeren. Vervolgens worden de vrouwen en de mannen gescheiden (de gedachte aan een concentratiekamp flitst door mijn hoofd) en worden we meegenomen naar afzonderlijke kamertjes om te worden gefouilleerd.

Pagina's

Abonneren op Anatomie van een executie RSS